Rönnby jublar över en plats i SM-finalen. Foto: Hannu Högberg/ronnby.se.
Innebandy

Rönnby klart för SM-final i innebandy

Helena Lundqvist: "Vilken dröm"
4:02 min

Rönnby vann den femte och avgörande semifinalen borta mot Djurgården med 5-3 och spelar därmed SM-final i Malmö på lördag mot Iksu. Med tre mål sköt Helena Lundqvist sitt Rönnby till klubbens fjärde final genom tiderna.

Den femte och avgörande semifinalen mellan Djurgården och Rönnby blev ett riktigt drama.

För fjärde gången i semifinalserien så var det Djurgården som gjorde det första målet. Efter en retur så kunde Mathilda Rotevall peta in 1-0 till hemmalaget.

Men Rönnby var spelmässigt bra i matchen och hade bra koll på Djurgårdens förstakedja som inte lyckades skapa så mycket.

I andra halvan av perioden tog Rönnby dessutom över spelmässigt. Och med tre minuter kvar till paus kom kvitteringen genom Helena Lundqvist som återigen fick göra ett mål framspelad av Karolina Widar.

Den andra perioden stod och vägde och det skapades inte så många chanser åt något håll fram tills tio minuter var spelade, då Malin Wikström ordnade en straff till Rönnby som Helena Lundqvist förvaltade.

Då ökade Djurgårdens förstakedja tempot och fick till en kvittering genom Hermine Dahlerus.

Men mindre än minuten senare svarade Rönnby och Malin Wikström som på sitt speciella sätt trampade in från högerhörnet och vräkte in 3-2 som stod sig in för tredje.

Rönnbys täta försvarsspel fortsatte i den sista perioden där Madelene Backlund efter fem minuter kunde utöka ledningen till 4-2 och seriesegrarna Djurgården var nu i brygga.

Hemmalaget försökte men hade svårt att komma någon vart. 

När Djurgården tog ut målvakten med tre minuter kvar att spela så sköt Helena Lundqvist Rönnby till SM-final med sitt tredje mål.

För fjärde gången kommer Rönnby spela SM-final och för fjärde gången så är det Iksu som står för motståndet, den här gången i Malmö Arena på lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".