SM-vecka. Sanna Scheer har svårt att fokusera på jobbet på Westinghouse just nu.
INFÖR SM-finalen

3 DAGAR KVAR: Sanna Scheer knegar på i väntan på SM-finalen i innebandy

5:00 min

Rönnbys innebandyspelare som på lördag ska spela SM-final är långt ifrån några heltidsproffs. Så i väntan på finalen är det bara att jobba på som vanligt. P4 Morgon besökte Rönnbys backklippa Sanna Scheer på hennes arbetsplats Westinghouse i Västerås.

På lördag klockan 11.45 är det finalnedsläpp mellan Rönnby från Västerås och IKSU från Umeå. Men fram till dess studerar och jobbar Rönnbyspelarna på som vanligt.

– Det är jätteroligt att komma till jobbet och mötas av kollegor som grattar och önskar lycka till. Det är kul att dela det med andra och det betyder jättemycket, säger Sanna Scheer till P4 Morgon.

Kan du fokusera på jobbet?

– Det är lite svårt att fokusera på jobbet, självklart gör man sitt jobb men ibland svävar jag iväg och börjar se bilder i huvudet.

Vilka bilder då?

– Dels bilder från i måndags när vi blev klara för final och sen bilder om finalen, hur vi vinner boll, målbilder att sträva efter.

Vissa landslag och spelare i storklubbar brukar få feta bonusar när det tar sig till SM-final. Får ni också det?

– Inte märkbart, men grattis och hejarop betyder också mycket.

Sanna Scheer var nominerad till att bli årets spelare i svensk innebandy, men utmärkelsen gick till Djurgårdens Emelie Lindström.

Sanna Scheers motivering löd:

"Hon har mognat i sitt spel och känns tryggare, både på och utanför planen. Har höjt sin lägstanivå och levererar bra prestationer gång på gång. En defensiv klippa som är trygg med bollen och nästan aldrig blir stressad eller gör några misstag."

p4vastmanland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista