Christer Filipsson (FP) lämnar alla politiska uppdrag i Norberg. Foto: Monica Elfström/Sveriges Radio
NORBERG

Christer Filipsson hoppar av politiken i Norberg

1:56 min

Folkpartisten Christer Filipsson, den borgerliga oppositionens frontfigur i Norberg, slutar med politiken. Enligt honom själv måste han fokusera på arbetet som vd i Davidsbo-koncernen. Även hans hustru, Ingrid Filipsson, hoppar av politiken.

Christer Filipsson är ledamot i i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen och Ingrid Filipsson ersättare i kommunstyrelsen.

Enligt Christer Filipsson är anledningen till att han slutar att han måste ägna sig helhjärtat åt sitt arbete som vd i Davidsbo-koncernen, som driver så kallade HVB-hem i Norberg, och har vård-verksamhet även i Västerås och Örebro.

Christer Filipsson och hans fru har sålt Davidsbo till den betydligt större Humana-koncernen, men Christer Filipsson är kvar som vd, och det jobbet gör alltså att han slutar med politiken.

– Tidigare kunde jag disponera min tid och kunde ägna tid åt politik och så vidare. De nya ägarna har ju köpt koncernen och i princip också köpt mig. Jag vill inte förringa övriga anställda, men utan mig blir det ju bara ett skal. Min uppgift är nu att se till att driva verksamheten vidare så framgångsrik som den har varit, säger Christer Filipsson.

Men har du inte engagerat dig lika mycket tidigare i Davidsbo, när du var ägare också?

– Det har jag gjort också, men det är ju jag som har kunnat fatta beslut om huruvida jag ska gå på kommunstyrelsen eller fullmäktige och så vidare.

P4 Västmanland har tidigare rapporterat om att Skatteverket vill att Christer Filipsson och hans fru ska betala tillbaka sammanlagt nästan en och en halv miljon för att de låtit ett nu konkursat bolag betala för en rad privata förmåner, bland annat en villa på Barbados.

Men att Christer Filipsson slutar med politiken har inte något alls med den saken att göra, säger han.

– Nej, det har det inte och den skatterevisionen är ju känd, den har ju figurerat i media tidigare. Man hamnar där ibland, att skattverket anser en sak och vi anser en annan sak. Just i det här fallet så har vi ju medgett en del som vi faktiskt tycker att vi borde ha skattat för. Andra delar har vi inte medgett och det ligger i förvaltningsrätten nu, säger Christer Filipsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista