Får rönnbyspelarna anledning att jubla i helgens SM-final? Foto: Bertil Eriksson/Scanpix

Experten tror att målvaktsspelet avgör SM-finalen i innebandy

2:58 min

På lördag spelar Rönnby SM-final i innebandy mot IKSU från Umeå. Radiosportens expertkommentator Peter Ahnberg ser IKSU som klar favorit, men att Rönnby ändå har en god chans om allt stämmer.

SM-finalen avgörs inte i en finalserie utan i en enda match, och det talar enligt Radiosportens expert Peter Ahnberg för Rönnby. Rädslan för misstag är större i en final, men efter semifinalsegern mot Djurgården har Rönnby vind i ryggen och kan överraska.

Peter Ahnberg tycker att IKSU varit det bättre laget under säsongen och han menar att guldchanserna är 75-25 till fördel för IKSU. Han lyfter dock fram Helena Lundqvist-Cabreras tre mål i avgörande matchen mot Djurgården som tyder på att hon är rejält på gång. Dessutom har målvakten Mirja Viklund storspelat på slutet och det kan enligt Peter Ahnberg vara avgörande.

-- Mirja har under en längre tid stått i skuggan av förra målvakten Hanna Pettersson. Nu när Mirja väl fick chansen så har hon verkligen tagit den, framför allt här i slutspelet. Hon blir väldigt viktig, då målvaktspelet alltid har en avgörande roll i en final, avslutar Peter Ahnberg.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista