NORBERG

Nytt avhopp från politiken i Norberg

1:15 min

Den borgerliga oppositionens frontfigur i Norberg, folkpartisten Christer Filipsson, lämnar alla politiska uppdrag. Nu visar det sig att också centerpartisten Lennart Skansfors har planer på att lämna sina politiska uppdrag.

Lennart Skansfors har hållit på med politik sedan 1980-talet och tycker nu att det är dags att lägga av. Nästa år slutar han med politiken.

Dessutom känner han inte igen sig i Centerpartiets politik längre.

– Nej, jag känner mig lite främmande i politiken, och det har jag påtalat.

– Jag har inte fått de svar jag vill ha och därför tar jag och backar och drar mig tillbaka, säger han till P4 Västmanland.

Droppen som fick bägaren att rinna över var förslaget till nytt idéprogram. När det debatterades som värst var det riktigt jobbigt, tycker Lennart Skansfors.

– Jag har väl aldrig i hela mitt liv blivit så utsatt som centerpartist, och mer eller mera pikad för det här med månggifte och mycket annat.

Det idéprogram som till slut antogs av Centerpartiet var inte riktigt lika som förslaget, tycker han, men kanske illa nog:

– Jag tycker att där finns det så pass mycket kvar för mig att nu är det stopp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista