Helena "Lunkan" Lundqvist Cabrera. Foto: Rönnby Tigers i Västerås.
Inför SM-finalen

1 DAG KVAR: Morgonens löprunda avklarad nu rullar Rönnbys innebandydamer mot Malmö

"Två fruktansvärt bra lag"
2:56 min

Rönnby från Västerås på den ena planhalvan, IKSU från Umeå på den andra. Ett SM-guld i innebandy ligger i potten. Helena Lundqvist Cabrera rapporterade i P4 Morgon om läget i laget inför den stundande SM-finalen.

I torsdags eftermiddag lämnade Rönnby Västerås. Efter en natt i Jönköping rullade bussen vidare mot finalarenan i Malmö under förmiddagen.

– Vi mår fantastiskt bra och njuter av situationen men man sover kanske inte så bra, säger Rönnbys forward Helena Lundqvist Cabrera som precis har varit ute på en lättare löprunda när P4 Morgon ringer.

Vad ska ni göra idag?

– Vi lämnar Jönköping och åker till Malmö där det kommer att vara en presskonferens och lite tekniska möten. Sen blir det middag och förhoppningsvis några timmars sömn för det blir en tidig lördagsmorgon.

Hur kommer det att gå då?

– Det är ett mentalt spel och två fruktansvärt bra lag så de som är bäst förberedda och mentalt starkast kommer att vinna.

Klockan 11.45 på lördag spelas SM-finalen i innebandy mellan Rönnby och IKSU. Du kan följa den direkt i Radiosportens sändning eller via SR-appen eller hemsidan.

p4vastmanland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".