Vasiliki Tsouplaki (V) ordförande barn- och ungdomsnämnden. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.
pedagogik

Vasiliki Tsouplaki försvarar Västerås skolor – kritiken är obefogad

"Det är för radikala slutsatser"
1:19 min

Kritiken mot Västerås kommunala skolor är obefogad. Det säger ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Västerås Vasiliki Tsouplaki.

P4 Västmanland har tidigare rapporterat om en kommunal revision som visar en dålig måluppfyllelse i årskurs 3 och 9 men Vasiliki Tsouplaki är av en annan åsikt.

– Jag tycker man drar lite förstora växlar, för det var faktiskt så at resultaten steg från åren 2008 och 2011, men sen har vi en dipp 2012.

Vasiliki Tsouplaki underkänner inte den här undersökningen men hon tycker som sagt att den drar för radikala slutsatser. Hon håller dock med om att elever med svenska som andra språk inte når upp till målen.

Den moderata oppositionspolitikern Mikael Damsgaard säger att ett av problemen är att pengar tas från låg och mellanstadieskolor till högstadieskolor och därmed urholkas pedagogiken i de lägre åldrarna, men det finns ingen sådan risk menar Vasiliki Tsouplaki.

Hon menar att de satsningar som har gjorts på pedagogiken har inta alls berörts att omflyttning av pengar mellan de olika stadierna har skett.

– Där tycker jag han (Mikael Damsgaard) är lite fel ute.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".