Rönnby jublar över SM-guldet 2010 och Karolina Widar kysser pokalen.
Innebandy

Idag: Rönnby kan vinna sitt tredje SM-guld i innebandy

4:26 min

Rönnby har chansen att ta hem klubbens tredje SM-guld när de i Malmö Arena idag möter Iksu från Umeå i SM-finalen. Matchen är lagkapten Karolina Widars sista och hon har stor betydelse med sin rutin.

– Alla vi som varit med tidigare har en väldigt viktig roll framför allt utanför plan där vi ser till att vi är samlade och fokuserade samtidigt som vi njuter, säger Karolina Widar inför sin fjärde SM-final.

Regerande mästarinnorna Iksu från Umeå spelar deras åttonde final på de nio senaste åren och är favoriter att ta hem guldet i finalen mot Rönnby.

Och att Iksu är favoriter tycker Karolina Widar är ganska skönt.

– Ja, det gör oss ingenting. Vi gillar utmaningar och lägen där folk tvivlar på oss för då känns det som att vi knyter näven och vill bevsisa motsatsen.

Men ett lag som besegrat Iksu vid två av dessa finaler är just Rönnby som har plusstatistik på Umeålaget när det gäller finalmöten.

Faktum är att de fyra finaler som Rönnby tagit sig till så är det Iksu som stått för motståndet vid samtliga tillfällen.

2010 var senast Rönnby spelade final då de vann guldet efter straffar precis som det var 2007, då Rönnby fick revansch efter finalförlusten året innan.

När Rönnby tog hem förra guldet så var det Karolina Widar som avgjorde straffläggningen och hon avslutar gärna sin karriär med att vinna sitt tredje SM-guld.

– Absolut. Det skulle vara ett häftigt slut på en häftig karriär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista