Mathias Mardani i Västerås tycker att det är jättebra att fler barn ska få chansen att idrotta. Foto: Cecilia Tiberg/Sveriges Radio.
Västerås

Stöd till barn i Västerås som inte har råd att idrotta välkomnas

1:32 min

Satsningen från Västerås stad på att hjälpa familjer med dålig ekonomi så att deras barn och ungdomar ska kunna idrotta är mycket bra. Det menar Mathias Mardani som har jobbat mycket med ungdomar, bland annat med kamratstödjarverksamheten Here 4 You.

– Jag blev jätteglad faktiskt för det här innebär nu att fler ungdomar slipper hamna utanför, att de kan idrotta. De som har talang kan få sin chans nu att göra sin grej inom respektive idrott, säger Mathias Mardani.

Tanken med satsningen från Västerås stad är att familjer med försörjningsstöd ska kunna få ekonomisk hjälp så att barnen har råd att idrotta.

Det handlar om kostader för till exempel träningskläder, cuper och resor.

Vilka problem är det som kan uppstå när en familj inte har råd att betala?

– Om en kille eller tjej som redan är med i en förening ska i väg på en cup eller resa så kostar det en slant att följa med. Då kan det bli så att man kanske inte har råd att följa med och är tvungen att stanna hemma och hamnar utanför laget lite grann, säger Mathias Mardani.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista