Lögarängsbadet / Foto: Michael Gawell SR Västmanland
VÄSTERÅS

Kackerlackorna trivs på Lögarängsbadet - trots fyra saneringar

1:23 min

Än är kackerlackorna på Lögarängsbadet i Västerås inte borta. Det märkte ett gäng barn och föräldrar som såg en kackerlacka dra sin sista suck när det var simskola i lördags. Trots hela fyra saneringar är de små krypen alltså kvar på badet.

– Det är väl så att de har funnits på en plats där saneringen inte har gjorts lika grundligt som den gjordes ifrån början, säger Stefan Tielinen, enhetschef för Västeråsbaden.

Det finns mycket ju mycket utrymmen på ett badhus och de senaste kackerlackorna har setts någon meter ifårn den senaste saneringen, enligt Stefan Tielinen:

– Det räcker ju med att någon liten gynnare har överlevt så är de kvar.

Frågan är vad man ska ta till för metoder mot kackerlackorna nu, efter hela fyra försök att ta kål på dem.

Från Västeråsbadens sida vet man vad man vill göra: man vill man riva ner panelen på två sidor av en vägg för att komma åt att bespruta ordentligt.

– Bakom där finns det isolering och vi misstänker att det är där de finns. Det är i alla fall där vi har sett dem, säger Stefan Tielinen till P4 Västmanland.

Man ser alltså kackerlackor på Lögarängsbadet då och då - både levande och döda.

– Den här som sågs sist, som drog sin sista suck, det är ju positivt. Det bevisar ju att bekämpningsmedlet fortfarande är kvar.

– Men vi har även sett två stycken levande tidigare under veckan vid den här platsen, säger Stefan Tielinen, enhetschef för Västeråsbaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista