1 av 3
Per-Olof Gottberg, verkställande chef för Tillberga Grannskapsservice vid vändplatsen. Foto: Samuel Sillén
2 av 3
Thomas Vulcan, enhetschef vid Tekniska nämndens stab i Västerås. Foto: Samuel Sillén
3 av 3
Per-Olov Ståhle, huvudskyddsombud för Kommunal. Foto: Samuel Sillén
Kollektivtrafik

Missnöje med vändplats vid Tillbergaskolan

1:32 min

Den 18 augusti kommer de nya busslinjerna i Västerås att införas. Tidigare har vi berättat om kritiken från de boende på Öster Mälarstrand som tycker att det är för långt till busshållsplatserna. Men det är fler som inte är nöjda med hur de nya busslinjerna går. Länstrafiken ska börja vända vid Tillbergaskolan, en lösning som inte är populär varken hos VL eller skolan.

 – Just vid vändslingan är det idag skolbussar som kommer två gånger om dagen och så är det föräldrar till barn på fritids som hämtar och lämnar. Det är ett problem idag och det kommer att bli ett ännu större problem när vi flyttar hit vår förskola där vi kommer att ha 140 barn placerade, säger Per-Olof Gottberg, verkställande chef för Tillberga Grannskapsservice.

Thomas Vulcan som är enhetschef vid tekniska nämndens stab i Västerås säger att han förstår att trafiken kommer att öka men att det då gäller att alla drar sitt strå till stacken.

– Vår ambition är att göra en jättesatsning mot Tillberga och det innebär att man måste kompromissa och göra förändringar. Det kan innebära att föräldrarna istället tar cykeln till dagis och sen bussen in till Västerås.

Även busschaufförerna som ska åka är skeptiska till den nya vändplatsen då liknande problem finns vid andra skolor idag.

– Vi har ju ett liknande fall i Irsta där vi vänder utanför skolan. Vissa gånger står det så mycket bilar där att vi inte kommer runt och nu befarar vi att det ska bli likadant i Tillberga, säger Per-Olov Ståhle som är huvudskyddsombud på Kommunal.

– Det är ett föräldraansvar att inte ställa sig där vi släpper av och på barnen, säger Thomas Vulcan, enhetschef vid tekniska nämndens stab.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista