1 av 5
Rashy K. Foto: Privat.
2 av 5
My Summer Me (Daniel Björk). Foto: Privat.
3 av 5
Elvira Fisk. Foto: Privat.
4 av 5
Magnus Nordquist. Foto: Privat
5 av 5
Finalen på Lisebergsscenen i Göteborg 2012. Foto: Sveriges Radio.
Musiktävling i P4

Idag kan du lyssna på de första låtarna i musiktävlingen Svensktoppen nästa

Idag är det dags för den första deltävlingen i Svensktoppen nästa i Västmanland. Fyra låtar spelas under veckan. I första startfältet tävlar förra årets länsvinnare Elvira Fisk, Magnus Nordquist, Rashy K och My Summer me. Var med och rösta - varje fredag utses veckans vinnare. Under läs mer kan du lyssna på veckans fyra tävlingsbidrag.

Elvira Fisk, 17 år, är uppvuxen i Västerås men flyttade som 16-åring till Stockholm för attt gå på musikskola. Har hållt på med musik ända sedan fjärde klass. Har sjungit i tv och vunnit talangtävlingar, bland annat förra årets omgång av Svensktoppen nästa i Västmanland.


Magnus Nordquist, 44 år,
har skrivit musik sedan barnsben och spelat i olika band i Västerås men har nu enkom låtskrivande som musikaliskt uttryck. Skrev en Svensktoppslåt till Henrik Åberg och testar nu på egen hand och håller tummarna!


Rashy K eller Rashid Kibirige, 20 år,
började rappa som 16-åring och har hunnit med både låtar i form av mixtapes och videos/streetvideos. Kämpar för att etablera sig från Västerås ut till hela världen.


My Summer me
- Daniel Björk bor i Västerås men kommer ursprungligen från Hallstahammar. Har skrivit egna låtar sedan högstadiet, passar nu under föräldraledigheten på att spela in alla sina låtar. Tävlingsbidraget är en av hans allra första låtar.


De fyra låtarna spelas i i ett svep i P4 Västmanland under fyra dagar, måndag - torsdag. På fredagen utses veckans vinnare.

Sedan fortsätter det med ytterligare tre deltävlingar, även då med fyra tävlingsbidrag per vecka, totalt 16 låtar här i Västmanland.

Du som lyssnare kommer att kunna rösta och vara med och påverka resultatet. Men juryn kommer också att ha ett ord med i laget.

Juryn i Västmanland består av sju personer i olika åldrar som alla arbetar professionellt med musik.

Rösta måndag kl 06.00 - fredag kl 11.00

  • Rösta genom att skicka ett sms  till 722 50
  • Skriv: P4västman (mellanslag) låtens startnummer 1, 2, 3 eller 4
  • Varje SMS kostar 3 kr + ev. trafikavgifter och det går att rösta max 10 gånger från varje mobil.
  • Även juryns bedömning kommer att spela in vid poängsättningen. Om flera låtar hamnar på samma poäng så vinner den som fått flest publikröster.

I hela landet har 959 tävlingsbidrag kommit in. I Västmanland var det 23 bidrag och vår jury har valt ut de 16 låtar som gått vidare till de fyra deltävlingarna och därmed är med och tävlar om plats på Svensktoppen och i Melodifestivalen. Efter fyra veckor blir det finalvecka. Vinnaren av Svensktoppen nästa Västmanland koras fredag 31 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".