Karzan Azizi fortfarande kvar i talangtävlingen Proffsdrömmen. Foto: privat. Montage: Sveriges Radio.

Än lever proffsdrömmen för Karzan Azizi

"Det är bara att köra på"
3:13 min

Karzan Azizi, 21, som spelar i Köping FF är fortfarande kvar i talangtävlingen "Proffsdrömmen" som sänds i TV4 Sport. Han är nu en av 12 som tävlar om ett kontrakt med allsvenska Elfsborg.

I Proffsdrömmen letar sportjournalisten Patrick Ekwall efter landets just nu bästa fotbollsspelare utan elitklubbskontrakt. Och det är just det som står på spel:

Legendariska målvakten Thomas Ravelli, ex-proffset Abgar Barsom och Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson sitter i juryn.

En kul grej, tyckte Karzan när talangtävlingen började sändas för ett par veckor sedan. Då var han en av 20 men är nu en av 12 som håller sig kvar och har till och med utsetts till en av de två bästa spelarna.

– Det känns riktigt bra. Jag fick faktiskt högst poäng av alla. Nu är det bara bra spelare kvar och att vara en av dem känns bara bra, säger Karzan Azizi.

Litet spänt är det tillstår han, men det är mest före match.

– När man väl är på plats så glömmer man det och gör det som ska göras. Det gör alla. Det är bara att köra på, säger Karzan Azizi.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".