Peter Wahlströms Twitterinlägg om "republikanska gnällkukar". Foto: Liselotte Karlsson/Sveriges Radio.

Arbogamoderat twittrade om "gnällkukar" - får kritik

"Respektlöst språkbruk"
2:39 min

Peter Wahlström som är moderat ledamot i kommunfullmäktige i Arboga skrev precis vad han tyckte och tänkte om kritiken mot monarkin som flödade på Twitter i samband med prinsessan Madeleines bröllop i lördags. Inte helt lyckat, tycker mediestrategen Brit Stakston.

Peter Wahlström (M) i Arboga ilsknade till när han läste sura och kritiska inlägg i Twitterflödet i lördags när prinsessan Madeleine gifte sig med Chris O'Neill.

Såpass att han själv till sist sköt iväg följande tweet: 

"Avföljer republikanska gnällkukar som missunnar två personer deras finaste dag. Avgå era förgrämda jävla nollor!"

Peter Wahlström vill inte ställa upp på en intervju i P4 Västmanland, men han säger att han har fått "lite blandade reaktioner, mest stöd, men också en del skäll".

– Folk som känner mig vet att att jag är impulsiv. Det är mitt personliga konto, sen råkar jag vara förtroendevald också, fortsätter han.

– Det var en kommentar i affekt och det blev lite tillspetsat. Det är lätt att bli lite för personlig på Twitter.

Brit Stakston är namnkunnig mediestrateg och rådgivare åt IT-ministern Anna-Karin Hatt (C). Hon förstår mycket väl att det kan gå lite fort ibland men säger att det handlar om att inse att de som läser inlägget har många olika perspektiv.

– Förtroendevalda politiker eller offentliga personer, vars verksamhet bygger på att vi litar på dem och vill föredra just dem i olika sammanhang, har ett ansvar att tänka i större helheter, säger Brit Stakston.
Ett ansvar som sträcker sig längre än att sticka ut och attrahera en viss målgrupp, menar hon.

VAD TYCKER DU? Vill du ha politiker som är mindre medietränade och mer "äkta" i sitt sätt att prata och skriva?
Eller är det tvärtom förkastligt med politiker som offentliggör sina mindre smickrande inre tankar?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".