Spelare lämnar Syrianska

Turbulensen kring fotbollslaget Syrianska IF fortsätter. I helgen blev det känt att två av spelarna bestämt sig för att lämna klubben.

Förra veckan rapporterade vi om att spelbolagen stängde möjligheten att spela på matchen mellan Syrianska och Kvarnsveden på grund av onormalt satsande på en seger för Kvarnsveden, som sedan vann matchen med 5-1.

Nu har lagkaptenen Yakub Budur och hans bror mittbacken Serop Budur kommit överens med deras moderklubb Syrianska IF att de lämnar klubben omedelbart.

P4 Västmanland har varit i kontakt med Yakub Budur som säger att anledningen till att de lämnar Syrianska enbart handlar om den sportsliga biten och att det inte finns någon schism. Nu hoppas han och Serop att snart bli klara för en annan klubb högre upp i systemet.

Klubben lämnar från sin sida bara ett enda uttalande: att spelarna har sagt att de vill lämna och att Syrianska har accepterat det.

P4 Västmanland har ställt frågor till Syrianska om vilken förklaring klubben fått från spelarna, om klubben inte ifrågasatte att två ordinarie spelare plötsligt lämna truppen eller om klubben är orolig att spekulationerna eskalerar när det gäller en koppling mellan avhoppen och förra veckans händelser. Men enligt klubbens pressansvarige Umit Dag har inte Syrianska något mer svar att komma med.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".