Hallstahammar

Hallstahammar storsatsar på film

"Vi tänker väldigt brett"
3:27 min

Hallstahammars kommun får 100 000 kronor av Svenska Filminstitutet för att sätta fokus på filmen som pedagogisk drivkraft och hjälpmedel. Samtidigt satsar kommunen pengar ur egen kassa. Totalt omfattar filmsatsningen en kvarts miljon kronor.

– Det här möjliggör en ganska stor satsning. Vi tror ju att varför Filminstitutet gillade just våran ansökan det var för att vi tänker väldigt brett. Att vi ska jobba både på ungdomars fritid med fritidsgårdarna och fritidpedagogerna på fritidshemmen. Vi kommer att jobba i skolan, vi kommer även att jobba på musikskolan. Det gör ju också att många ungdomar kan ta del av det här på sin fritid och inom skolan, säger Emil Berglund som är kulturutvecklare i Hallstahammars kommun.

Syftet med satsningen är att ge barn och ungdomar möjlighet till kvalitativa filmupplevelser på biograf men pengarna ska också öka möjligheterna för dem att fördjupa sina kunskaper om rörlig bild genom eget filmskapande.

Hallstahammar är den kommun i landet som får mest pengar beviljade av Filminstitutet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".