Roger Haddad (FP) åkte till Stockholm under mötet. Foto: Kennet Lindquist/Sveriges Radio

Roger Haddad lämnade budgetfullmäktigemötet

"Det här är inget ovanligt"
1:26 min

Igår var årets viktigaste kommunfullmäktige i Västerås, det så kallade budgetfullmäktige. En som valde att bara vara med på delar av mötet var folkpartisten Roger Haddad. Han kom dit på morgonen men åkte sedan till Stockholm till riksdagen där han också är ledamot, för att sedan återkomma till Västerås på eftermiddagen.

– Det här är inget ovanligt, det är inget nytt. Jag gjorde exakt samma sak fast då var jag i Stockholm ännu kortare tid förra året.

Roger Haddad åkte alltså till Stockholm under budgetfullmäktige och Britt Sandström som är ordförande för kommunfullmäktige berättar att varje ledamot får ersättning för hela fullmäktige även om man inte är med hela tiden så länge man ser till att stå med på närvarolistan.

Men hon tycker att det är synd att Roger Haddad inte var med under hela fullmäktigemötet.

– Jag tycker att det är jättetråkigt att man väljer att göra så. Det här är ju ett uppdrag som man har tagit på sig och då förutsetts man ju också vara på plats när sammanträden äger rum, säger Britt Sandström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".