Carema:s senaste vårdcentral öppnar idag

Idag öppnar Vallby Nya Vårdcentral i Västerås, i vårdbolaget Carema:s regi. Därmed får de knappt 5 000 invånarna i stadsdelen en egen vårdcentral. Och den är efterlängtad, säger några vallbybor till P4 Västmanland.

- Det är bra. Förut fick jag åka buss och det kunde ta upp till en och en halv timme, det var problem faktiskt, säger Meiada Taher, som bor på Vallby.

På Vallby bor det omkring 5 000 invånare, och även om inte alla kommer att lista sig på Vallby Nya Vårdcentral så blir det nu enklare för många.

- Det är väl så perfekt det kan bli, det! För dem som är riktigt gamla och har svårt att frakta sig själva iväg någonstans, så måste det ju vara bättre att gå hit, säger vallbybon Bo Ljungkvist.

Vallby Nya Vårdcentral, som är en liten vårdcentral med cirka tio anställda, hör organisatoriskt ihop med Eriksborgs vårdcentral.

Det betyder att personal kommer att jobba på båda ställena olika dagar i veckan. Listningen är inte sådan att läkarna bara har patienter på Vallby.

- Vi vill tillgodose patienterna på Eriksborg också. Vi provar det här arbetssättet, och fungerar det inte så ändrar vi på det, säger Peter Tilly, chef för Vallby-Eriksborgs vårdcentral, till P4 Västmanland.