Ett av husspökena på Västmanlands Teater i Västerås. Foto: Sven Dahlberg

Barn bjuds på kuslig rundtur på Västmanlands teater

"Våra spöken tycker väldigt mycket om barn"
4:06 min

Under Västerås Cityfestival kommer Västmanlands teater i Västerås slå upp portarna och bjuda intresserade barn på en dramatiserad guidning i teaterns gamla, historiska lokaler. Tanken är att lära barnen om teaterns olika miljöer och kanske får man även möta några av de teaterspöken som huserar där.

Med tre rundvandringar per dag under torsdag-lördag kommer Västmanlands teater låta barn från sex år och uppåt få en rundvandring i den gamla teatern. Under ledning av teatervaktmästaren får barnen besöka både kostymförråd, sminkloger och stora scenen, och under den dramatiserade visningen möter man också några riktigt gamla skådespelare som nu för tiden mest spökar runt i lokalerna.

– Barn har en förmåga att se spöken, och våra spöken tycker väldigt mycket om barn så när barn kommer till teatern så kommer spökena gärna fram. Men vi vuxna ser aldrig några spöken. det är verkligen konstigt, säger Bodil Malmberg, regissören bakom spökvandringen

Spökvandringen har premiär under Västerås Cityfestival, men enligt Bodil Malmberg  finns möjligheten att se teatern och dess gamla husspöken kvar även i höst då guidningen i teaterns innersta rum tas upp igen.

De guidade spökvandringarna under Västerås Cityfestival sker:
Torsdag-Lördag 27-29/6 klockan 13, 14:30 och klockan 16

Visningen är lättsam och lagom läskig och den som är intresserad av att gå dit med sina barn och se teaterns inre kan hämta gratisbiljetter i Västmanlands teaters biljettkassa från klockan 12 varje visningsdag. Åldersgränsen är satt från 6 år och uppåt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".