Aly Keita lämnar VSK Fotboll. Foto: Samuel Sillén

Aly Keita om varför han lämnar VSK Fotboll

"Jag har en familj att ta hand om"
3:52 min

Aly Keita blev förste spelare att lämna VSK Fotboll till följd att klubbens krav att spelarna ska spela utan lön. Aly Keita kommer istället att skriva på för en annan Västerås-klubb, Syrianska.

– Jag har tänkt på det länge. Det är ett jobbigt men inte så svårt beslut när jag har saker som jag måste betala. Jag har en familj som jag måste ta hand om, det är därför jag lämnar VSK, säger Aly Keita.

Vid sidan om fotbollen har han jobbat 75% så lönen från VSK har varit en viktig faktor i det sociala livet.

– Det är som att någon på ett vanligt jobb får veta att den inte får någon lön. Då kan man tänka sig själv hur man skulle göra då, säger Aly Keita.

Aly Keita kommer nu att skriva på för Syrianska IF för resten av säsongen. Den klubb som han representerade innan han skrev på för VSK Fotboll inför säsongen 2012. Till nästa säsongen hoppas Aly Keita att han spelar högre upp i seriesystemet.

– Det finns klubbar i både allsvenskan eller superettan som har koll på mig. Det känns bra och jag tycker att jag har gjort ett bra år.

Vad tror du om framtiden i VSK?

– Jag hoppas allting går bra. Det finns många lovande spelare som kommer stanna kvar. Om de klarar det här året ser det bra ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".