Joel Vikner, nybliven svensk mästare i Triathlon sprint, tävlar på söndag. Foto: Cecilia Tiberg/Sveriges Radio

Mästaren laddad inför Västerås-triathlon

"Längtat efter det här hela året"
1:26 min

På söndag är det dags för den första upplagan av Västerås Triathlon, där det ska simmas, cyklas och löpas i centrala delarna av staden. Ett av de stora affischnamnen är förstås hemmahoppet och nyblivne svenska mästaren i triathlon-sprint, Joel Vikner.

– Det är helt fantastiskt, jag har gått och längtat efter det här hela året. Cyklar ju förbi här när jag ska ner till Lögarängen och simma, så det här har varit en stor motivationshöjare hela året, säger Joel Vikner innan han ger sig ut på fredagens träningspass bestående av nio mils cykling.

Tävlingen är en deltävling i Svenska Triathlon cupen och Sverige-eliten kommer att vara på plats. Per Vikner är tävlingsledare.

– Starten för simningen går vid Lögarängsbadet. Eliten kommer att simma därifrån, genom småbåtshamnen och genom Svartån upp till slottet, där man kliver upp, berättar tävlingsledaren Per Vikner.

Sedan väntar cykling och avslutningsvis löpning.

– De springer ner mot lögarängen, springer runt litegrann och passerar här vid stadshuset tre gånger för att slutligen gå i mål framför stadshuset, berättar Per Vikner.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".