Häktningsförhandlingen hålls i Västmanlands tingsrätt i Västerås. Foto: Marcus Carlsson/SR.
KNIVDÅDET PÅ MALMABERG

Misstänkte mördaren begärd häktad

Nu har åklagaren lämnat in häktningsframställan mot den man som misstänks för mord på en 27-årig kvinna och för mordförsök på en kvinna i 50-årsåldern i Västerås i torsdags. Både polis, åklagare och försvarare är mycket förtegna.

Häktningsförhandlingen ska hållas under söndagsförmiddagen i Västmanlands tingsrätt.

Innan dess får vi inte veta vad den misstänkte har för inställning.

– Före häktningsförhandlingen kommer ingen information att lämnas ut om vad den misstänkte mannen har för inställning till det hela, det vill säga om han erkänner eller inte, säger advokat Caroline Fagerberg, som ska företräda den misstänkte vid häktningsförhandlingen imorgon, till P4 Västmanland.

Det var i torsdags som de två kvinnorna blev knivskurna på Tråddragargatan på Malmaberg i Västerås.

En av dem, en 27-årig kvinna, avled  av sina skador. Den andra, en kvinna i 50-årsåldern, skadades allvarligt.

Kvinnan som knivdödades hade två barn tillsammans med den 31-årige man som misstänks för dådet. Han hade ensam vårdnad om barnen sedan en tid tillbaka, men föräldrarna hade en pågående vårdnadstvist.

Under torsdagsförmiddagen skulle kvinnan ha ett övervakat umgänge med ett av barnen på ett utredningshem på Malmaberg i Västerås, men blev då attackerad med kniv och avled sedan av sina skador 

Den 31-årige mannen greps och sitter anhållen. Nu har han alltså begärts häktad av åklagaren, på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök.

I övrigt lämnas inga ytterligare upplysningar om utredningen, enligt polisen.

 
 
 
 
 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".