Uppställningsplatserna vid Kraftverksplan. Foto: Malin Lind/SR.
VÄSTERÅS

Övergivna båtar vid Kraftverksplan drabbar andra båtägare

"Man orkar inte med projektet längre"
1:04 min

Övergivna båtar på uppställningsplatser vid Ångkraftverket drabbar nu medlemmar i Västerås förenade båtklubbar. Eftersom ägarna inte dyker upp blir det medlemmarna som får ta hand om dem istället.

De flesta av båtarna har stått på Kraftverksplan under flera säsonger men eftersom båtägarna till hösten ska ställa upp sina båtar på Lövudden istället har det nu blivit tydligt att båtarna är övergivna.

Jöran Söderberg är vd för Västerås förenade båtklubbar och han berättar att det har varit svårt att spåra ägarna. Lösningen blir istället att anmäla båtarna som upphittade hos polisen.

– Det blir en kostnad för bolaget att ta hand om det här. Om vi får dem som upphittade och kan sälja dem så kanske vi kan få det hela att gå runt.

– Men några av objekten får vi säkert skrota och indirekt drabbar det ju båtägarna som då får finansiera det här, säger Jöran Söderberg.

I dagsläget finns det elva övergivna båtar på Kraftverksplan. Men varför ägarna inte vill veta av dem har Jöran Söderberg bara gissningar om.

– Sjukdom, dödsfall, skilsmässa. Man orkar inte med projektet längre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".