Evelina Findell från Västerås uttagen i flicklandslaget. Foto: Mattias Forsberg / Sveriges Radio
SPORT

Fotbollstalang uttagen i landslaget

15-åriga Evelina Findell från Västerås togs häromdagen ut till flicklandslaget i fotboll. Talangen som fostrats i Franke men som de senaste åren representerat Gideonsberg tar nu sikte mot ett nytt steg i karriären. Förutom landslagsspel väntar spel i en ny klubb till hösten.

Det var en glad och något överraskad Evelina Findell som i början på veckan fick ta emot beskedet att hon och Cassandra Korhonen, också från Västerås tagits ut till flicklandslaget i fotboll.

– Det är verkligen jättekul och en stor möjlighet så jag är väldigt tacksam över den här chansen. Extra kul att bli uttagen tillsammans med Cassandra eftersom vi spelat ihop i både Franke och Gideonsberg och känner varandra sen vi var små.

Efter en turbulent vår med Gideonsbergs IF så började Evelina Findell träna med AIK och efter en framgångsrik träningsperiod med klubben har hon nu erbjudits och tackat ja till ett kontrakt. Kombinationen landslagsspel och klubbyte passar bra in i Evelinas målsättning. Hon vill fortsätta utvecklas och på lite längre sikt ta en ordinarie plats i såväl AIK´s A-lag som i damlandslaget.

– Jag har alltid haft som mål att komma med i landslaget och det här klubbytet är bara ett ytterligare ett steg i karriären.

I sommar har Evelina Findell varit på elitläger i Hamlstad och spelat Gothia Cup i Göteborg. Sommaren går alltså i fotbollens tecken och med anledning av att såväl Evelina som hennes bror är duktiga fotbollsspelare så har hela familjen bestämt sig för att lämna Västerås och flytta till Stockholm för att stötta barnens chans till utveckling.

– AIK har en tydlig spelidé och jobbar mycket med att utveckla varje spelare och det är det jag har fastnat för. Nu ska jag spela med F19 men mitt mål är att ta en plats i A-laget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".