Dragspel i massor bjuds det på i Västerfärnebo i helgen. Foto: Scanpix

Dragspelsstämman i Västerfärnebo jubilerar

"Vi är väldigt stolta över den här paraden"
2:40 min

På lördag går den 35:e upplagan av Färneboparaden av stapeln. Dragspelsstämman som i tre decennier lockat tusentals besökare till bygden erbjuder ett välfyllt program för alla smaker i jubileumsparaden.

Trots minskat intresse för dragspelet som instrument håller Färneboparaden fortfarande ställningen som en av sveriges största och mest populära dragspelsstämmor. I många år lockade paraden över 2500 besökare, men även om intresset minskat något så räknar arrangörerna ändå med uppemot tusen besökare på lördag.

När paraden nu jubilerar har arrangörsstaben lyckats locka en rad kända artister och akter för att krydda jubileumsparaden. Bengan Jansson, Åsa Jinder och Dalapolisens spelmän är några av dem som ska spela på lördag och Anders Fläcke, ordförande i Västerfärnebo Hembygdsförening är mycket nöjd med årets program.

– Åsa Jinder är ju känd av dom flesta och väldigt duktig, och Bengan Jansson har lovat att inte bara spela på egen hand utan också gå runt och delta i de olika buskspel som brukar äga rum i området kring Gammelgården.

Färneboparaden inleds 11.45 på lördag med en gemensam inmarch till tonerna av Västerfärnebo gånglåt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".