En av de nya busskurerna i Västerås / Foto: Mattias Rensmo SR

Nya bussnummer skapar viss förvirring i Västerås

Busshållsplatserna i Västerås håller på att bytas ut inför omläggningen av busslinjerna den 18 augusti. På de nya kurerna står bara de nya bussnumren, trots att de inte börjat gälla än. Det har skapat förvirring hos en del resenärer, främst ovana.

Maria Linder, förvaltningschef på Västmanlands lokaltrafik, säger att det handlar om en kort övergångsperiod.

– Vi valde att inte klistra upp de gamla numren eftersom det handlar om en så pass kort period. De allra flesta känner ju igen sig och vet hur det fungerar och just under sommaren så har vi en så kraftig nedgång av resandet. Men visst, för de som åker sällan och turister så förstår jag att det kan vara förvirrat just nu, säger Maria Linder.

– Men inne i väderskyddet sitter alla de rätta tidtabellerna och där står det också vilka bussar som går. Sedan kan man också använda vår mobil-app.

Kan man som resenär få ersättning om man t.ex missar sitt tåg på grund av att man inte hinner med bussen?

– Absolut, så är det. Vi har en resegaranti som gäller och om man missat på grund av att vi inte informerat rätt så gäller resegarantin, säger Maria Linder, förvaltningschef på Västmanlands lokaltrafik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista