Konsertlokalen på Sigurdsgatan 25 i Västerås, när den fortfarande hette Village. Foto: Stefan Lanehed/Sveriges Radio

Anrik konsertlokal i Västerås blir butik

1:21 min

Det blir ingen mer livemusik på Sigurdsgatan 25 i Västerås. Nu är det klart att ett köksföretag flyttar in i den anrika konsertlokalen. Hasse Ekman, Västeråsprofil som tidigare drev musikrestaurangen Smalls, hade länge planer på att ta över verksamheten, men så blev det inte.

– Jag hade ju människor på restaurangsidan, och jag har ju kontakter inom artist- och musikbranschen, men det krävs väldigt, väldigt mycket. Jag får invänta ett annat, bättre tillfälle helt enkelt om jag nu ska dra igång någonting, säger Hasse Ekman.

Det var i vintras som musiken tystnade på Sigurdsgatan 25, konsertlokalen vid järnvägsstadionen i Västerås som tidigare gick under namnet Village.

Orsaken var bristande lönsamhet men Björn Carlsson, som drev verksamheten, gav inte upp helt utan försökte ett tag låta en musikörening att ta över verksamheten.

Parallellt erbjöds arrangören Hasse Ekman att köpa verksamheten. Han var även med och startade Village i mitten på 80-talet. Han säger så här om att det nu inte blir någon mer konsertverksamhet i lokalen utan en butik istället:

– Ja, vad ska man säga? Jag är ju lite av en entreprenör och man drar igång grejer och ställen och så vidare, och så förändras det... allt är ju föränderligt, det hade kanske varit roligare om det hade öppnat en strippklubb där istället, säger Hasse Ekman.

Vad tycker du om att Sigurdsgatan 25 försvinner som musikscen? Har du förslag på vad lokalerna skulle kunna användas till? Skriv i kommentarsfältet!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista