Anna Sandberg är ledare på scoutläger med rymdtema och så är hon vår Västmanlandkorrespondent. Foto: Privat.

1 500 scouter har anlänt till rymdplaneten Rusirius

"Rymdtema ligger lite i tiden"
23 min

Västmanlandkorren Anna Sandberg rapporterar från den påhittade rymdplaneten Rusirius där det under veckan är läger för närmare 1 500 scouter.

– Det är ganska likt jorden faktiskt, men det finns en massa konstiga ailiens som springer runt här. Vi hade ett alienalarm på invigningen, det blev baksug i alien-portalen så scouterna fick hjälpa till att fånga in de som hade rymt, berättar Anna Sandberg som är korrespondent på lägret och skriver i lägertidningen.

Scoutlägret som hålls i Kopparbo i södra dalarna är uppbyggt som ett vanligt läger med byar och tält där scouterna bor. Men man kan se spår av raketer och anledningen till att man valt ett rymtema för årets läger är för att både teknik och rymden är ett lika viktigt ämne att ta till sig precis som djur och natur.

– Jag började som scout när jag var 9-10 år, så jag har 20-årsjubiléum i år, jag har blivit kvar helt enkelt berättar Anna Sandberg.

Under dagarna annordnas massor av olika aktiviteteter, allt i ifrån att klättra, paddla kanot och smida till att bygga katapulter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".