1 av 2
Susanne Croner som hyr Folkets Hus i Hallstahammar. Foto: Linnéa Pettersson/Sveriges Radio
2 av 2
Polketten, här planerar Susanne Croner att arrangera bland annat loppisar. Foto: Linnéa Pettersson/Sveriges Radio

Fortsatt verksamhet i Folkets Hus i Hallstahammar

"Det känns helt fantastiskt"
1:41 min

Susanne Croner arrenderar det kommunägda Folkets Hus i Hallstahammar. Hon ser ljust på framtiden, men har vissa bekymmer med de gamla lokalerna.

För ett år sedan köpte Hallstahammars kommun Folkets Hus i Hallstahammar och Kolbäcks Folkets Park då Folkets Hus föreningen försattes i konkurs.

Det gick väldigt fort i vintras när Susanne Croner fick ta över verksamheten men hon är ändå nöjd med det första halvåret.

– Jag har fått jättefin respons från både personer i Hallstahammar och omkring Västerås.

Men även om Susanne Croner har visioner för sin verksamhet så finns det orosmoln. Lokalerna är gamla och i behov av upprustning. Enligt henne så är lukt det största problemet.

– Det får vi ofta klagomål på när vi har konferenser.

Kjell Jacobsson, chef på Tekniska förvaltningen i Hallstahammar håller med om att lokalerna är slitna, men för att kunna renovera krävs pengar i budgeten. Men lukt kan vara lätt att åtgärda.

– Det kan ju vara så att man behöver rensa några kanaler eller någonting, så det försöker vi väl lösa om det går. Men sedan finns det ju andra saker som är mera kostsamma, säger Kjell Jacobsson.

Susanne Croner planerar nu för framtiden med loppisar, uteserveringar, konserter och festivaler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".