1 av 5
Dansbanan i Kolbäcks Folkets park. Foto: Linnéa Pettersson/Sveriges Radio
2 av 5
Serveringen i Kolbäcks Folkets Park. Foto: Linnéa Pettersson/Sveriges Radio
3 av 5
Pauli Markannen, park och dansansvarig för PRO Kolbäck. Foto: Linnéa Pettersson/Sveriges Radio
4 av 5
Friluftsteatern i Kolbäcks Folkets park som för några år sen fick nytt tak. Foto: Linnéa Pettersson/Sveriges Radio
5 av 5
I en av de gammal ekarna finns en hojk där ett par ugglor bor. Foto: Linnéa Pettersson/Sveriges Radio

Kritik mot skötseln av Kolbäcks Folkets Park

"Men det har inte ändrats"
1:40 min

För drygt ett år sen så köpte Hallstahammars kommun Folkets Hus i Hallstahammar och Kolbäcks Folkets Park. PRO Kolbäck som är den förening som använder parken mest trodde att det skulle bli lättare efter att kommunen tagit över driften men så är inte fallet, taken fortsätter att gå sönder.

När Hallstahammars kommun köpte Kolbäcks Folkets Park trodde PRO Kolbäck att de inte skulle behöva bekymra sig över taken på främst dansbanan. Nu drygt ett år senare efter att kommunen tagit över parken så är taken fortfarande dåliga.

Taket på dansbanan är så pass dåligt så att varje gång det regnar mycket så åker Pauli Markannen ut till parken för att placera ut hinkar under läckor som uppstår.

Att parken är i behov av renovering håller chefen på Tekniska förvaltningen i Hallstahammar Kjell Jacobsson med om, men det är pengarna som styr när parken kan komma att renoveras. Taken är dock något som prioriteras,

– Det kan vara så att man får göra provisoriska lappningar till att börja med. Till man har pengar att göra ett större underhållsarbete, säger Kjell Jacobsson.

Sen kommunen tog över parken så har PRO Kolbäck fått en säsongshyra på 15 000 kronor, en hyra som Pauli Markannen tycker är orättvis,

– Eftersom vi sköter om parken, ser till att den fungerar och att allting är i gott skick. Då tycker jag att vi skulle kunna kvitta hyran mot vårt arbete.

Kjell Jacobsson, chef för Tekniska förvaltningen har inte haft någon diskussion med PRO Kolbäck gällande hyran så den vill Kjell Jacobsson inte kommentera.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".