Caroline Seger är en av stjärnorna som spelar på Ringvallen i Västerås ikväll. Foto: Björn Lindgren / SCANPIX

Årets fotbollsmatch i Västerås när BK 30 möter Tyresö

0:46 min

I kväll möter division 1-laget BK 30 stjärnfyllda Tyresö i Svenska Cupens andra omgång opå Ringvallen i Västerås. Tyresö har ju flera stjärnspelare som Marta och Caroline Seger.

Bengt Gustavsson som är sportansvarig för BK30 ser fram emot kvällens match.

– Det är fantastiskt. Det är bingo att få en sån här match på Ringvallen. Det är en chans på hundra.

Det gör inget om hemmalaget BK 30 får stryk, menar Bengt Gustavsson.

– Det är en upplevelse. Det är inte alla dar i veckan man får möta såna här fotbollsspelare. Du har ju den vanliga serielunken där man oftast möter samma spelare men nu får du möta något annat, som du sällan får göra.

Bengt Gustavsson tror att BK 30:s damer kommer att kunna lära en hel del av toppmötet.

– Man kan se hur de spelar, hur de lägger upp sin taktik och tekniska, individuella saker också. Jag tror man kan lära mycket av det här, säger bengt Gustavsson som tro att svenska mästarna kan ha en del att lära av BK 30 också.

– Det är viktigt för Tyresö också att lära sig hur man spelar mot lag som inte är lika bra mot dem, hur man utnyttjar det och framförallt komma till målchanser Det tror jag blir till nytta för dem också, säger Bengt Gustavsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista