Tina Wilhelmsson är en av flera engagerade i nätverket Ett skönare Västerås. Foto: Elza Zandi / SR.

Så ska alla få ett skönare Västerås

11 min

Ett skönare Västerås - så heter det nya ideella nätverket som bildats av människor från flera olika intresseområden i Västerås och där alla som vill är välkomna att vara med. Ledstjärnan för nätverket är jämställdhet och hållbarhet för ett skönare samhälle.

– Jag ville skapa ett kontaktnät med personer som har tankar kring jämställdhet och hållbarhet rent generellt. Redan första träffen ledde till att flera började samarbeta mellan varandras verksamheter vilket är allt ifrån teater, musik och konst till hållbarhet och miljöaktivister, berättar initiativtagare Tina Wilhelmsson.

Vem som helst är välkommen. Det är bara att ta kontakt via webben och komma till träffarna. Utgångspunkten är att man på något sätt vill jobba med jämställdhet och hållbarhet. Unikt är också att det inte finns någon hierarki.

–  Jag tänkte att vi testar något annat, vi gör ett platt nätverk där ingen är ledare. Så vem som helst får ta initiativ till vad som helst, säger Tina Wilhelmsson.

Får man en idé och vill göra något finns inga hinder men man får själv ta initiativet. En person kom på idén att ta "bjudkoppen" till Västerås. I augusti annordnas en picknick i Vasaparken.

– Alla får komma. Det är det som är så fint med det här nätverket, säger Tina Wilhelmsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista