Sundbo ungdomshem. Foto: Peppe Arninge/Scanpix

Boende på Sundbo ungdomshem tog över avdelning

3:45 min

Boende på en låst avdelning på Sundbo ungdomshem i Fagersta barrikaderade avdelningen natten mellan torsdag och fredag. Flera polispatruller från länet fick rycka ut och polisens förhandlare var på plats.

– Personalen kände att de inte kunde hantera läget så de tillkallade polisen för att få hjälp, säger Ivan Åslund, befäl vid polisens länskommunikationscentral i Västmanlands län.

Vid 01.20-tiden bedömdes läget som lugnt. Ingen kom till skada i tumultet men mycket blev förstört och nu väntar omfattande saneringserbete.

– De har stökat till rätt rejält. Det är sönderslaget och det finns till och med spyor och annat. Så det måste rensas ut ordentligt, säger Arne Andersson som är institutionschef på Sundbo.

Ungdomar som startade bråket omplacerades till andra avdelningar. En anmälan om skadegörelse ska lämnas till Fagerstapolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista