Ramin Kiani åtar sig tränarsysslan i VSK. Foto: Linnea Pettersson/Sveriges Radio.

Ramin Kiani ska klara VSK Fotboll kvar i ettan

1:37 min

Nu är det klart vem som blir VSK Fotbolls nya tränare. Ramin Kiani, tidigare assisterande tränare, tar över som huvudtränare. Han ser sig själv som en problemlösare och är övertygad om att han ska klara laget kvar i division 1.

För en vecka sedan såg det ut som Ramin Kiani gjort sitt för klubben när han meddelade att han slutade på grund av att han inte fick någon reseersättning.

På sin hemsida skriver klubben nu att det är tack vare två samarbetspartners hjälp som de kunnat erbjuda Ramin jobbet som huvudtränare.

Det har blivit ändring på det ekonomiska området, säger Ramin Kiani men hänvisar i den frågan till ordförande Peter Brandt som i sin tur bekräftar för P4 Västmanland att Kiani får ekonomisk ersättning.

Ramin själv säger att han blev både överraskad och smickrad när han fick frågan om att ta över som huvudtränare. Men han tvekade inte att ta sig an utmaningen.

– Det enda som står i mitt uppdrag är att klara nytt kontrakt, att VSK Fotboll ska tillhöra divison ett norra även år 2014, säger Ramin Kiani.

– Jag tror att det kommer att krävas 12 - 15 poäng för att säkerställa detta och då innebär det fyra vinster och några oavgjorda matcher.

Känns det realistiskt?

– Allt är möjligt. Det omöjliga tar bara längre tid att utföra. Men det krävs enormt hårt arbete och stor hängivenhet hos alla inblanade, att ha karaktär att fortsätta slutföra uppdraget ända in i oktober.

Att det saknas spelare ställer förstås till vissa problem men Ramin Kiani är övertygad oom att det går att fylla plataserna med spelare från de egna, yngre leden.

– The show must go on, säger VSK:s nye huvudtränare.

I kväll är det dags för första träningen efter sommaruppehållet och då kommer alltså laget att ledas av Ramin Kiani.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista