I Sala kan man numera gå på sommarkonsert i Folkets Park. Bosse Kilström & Lars Alderfors är med i den ideella föreningen som driver parken.

Folkets Park i Sala gör nysatsning för att bestå

1:34 min

Samtidigt som flera Folkets Hus och parker försvinner väljer Sala att göra en nysatsning. Från att under en tid mestadels ha haft arrangemang inomhus vintertid, gör nu den ideella föreningen som driver parken en satsning på att göra platsen levande året runt.

- Jag vill ju att parken ska leva, i allra högsta grad, för det är så pass värdefullt för oss och för Salaborna, säger Lars Alderfors, vice ordförande i föreningen som driver Folkets Park.

I fredags presenterade parken Brolle, något lockade dit ett tusental besökare. Konserten var en del av den nysatsning som Folkets park i Sala nu försöker sig på, med sommararrangemang och konserter som kan locka en bredare publik i olika åldrar. Men förutom att ta dit nationella artister så finns också en ambition att öppna upp för andra former av framträdanden, mer än bara musik.

- Vi vill försöka köra teater och varieté och såna saker. Och vi hoppas också på ett utökat samarbete med det lokala kulturlivet, säger ordförande Bosse Kilström.

Planer finns också på att bygga en dansbana utomhus, men för det är inte något datum satt.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista