Nej till ny rondell i Köping

Trafikverket säger blankt nej till att bygga rondell i korsningen vid Volvo i Köping. Företagen vid korsningen hade föreslagit en rondell för att få bättre flyt i trafiken. Köpings kommun ville öppna för en diskussion med Trafikverket, något som inte verkar gå.

– Det kändes konstigt. Vi hade ändå tänkt att vi kunde få en diskussion och påbörja ärendet. Det säger Mia Ståhlberg, trafikingenjör på Köpings kommun.

Trafikverket skriver att den aktuella korsningen inte är aktuell för rondell, eftersom det handlar om en hårt trafikerad väg som korsas av en väg med mindre trafik. Rondeller används främst när det är två lika stora vägar som korsar varandra.

Dessutom finns det inga pengar för detta under lång tid framåt, skriver Trafikverket. En rondell på platsen skulle kosta cirka 250 miljoner att bygga.

Men Mia Ståhlberg tänker titta vidare på ärendet.

– Någonting borde man kunna göra. Kanske någon förändring i trafikljusens grönperioder under vissa tider, säger Mia Ståhlberg.

– Det är framför allt i skiftbytena det är problem, säger hon också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista