Tobias Holmgren, lagkapten i VSK Fotboll. Foto: Audrey Erath/Sveriges Radio.

VSK:s lagkapten Tobias Holmgren: Vi ger inte upp

5:56 min

Trots motgångar i form av indragna löner, spelar- och ledaravhopp så förväntas spelarna i VSK Fotboll klara laget kvar i division ett. Alla påverkas förstås av turbulensen men många blir samtidigt mer beslutsamma att inte ge upp.

– Vi får gå in i oss själva och försöka göra det bästa av situationen. Det som händer runt om kan vi inte påverka, säger Tobias Holmgren.

Trots problemen med dålig ekonomi, indragna löner och spelar- och tränaravhopp har spelarna samma ambition som styrelse och ledare: Att hålla sig kvar i division ett norra.

Men självklart påverkas spelarna av all turbulens och negativa besked.

– Det blir litet nedsänkta huvuden på träningarna, många funderar över sitt, man ska ju har råd att betala hyran .

Att Haci Aslan nu hoppar av som sportsligt ansvarig är ytterligare ett hårt slag för laget.

– Han var ju vår chef, och förde samtal med oss som vi ville få fram till styrelsen. Han var ju länken mellan spelare och styrelse. Att han hoppar av känns som att ytterligare en som har gett ger upp.

– Jag tror att många av spelarna ytterligare knyter näven i fickan och säger "vi kommer i alla fall inte att ge upp". Det är min känsla, säger VSK Fotbolls lagkapten Tobias Holmgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista