1 av 4
Årets brudpar på Medeltidsdagarna Lovisa Ingebrigtsen och José Santos Alonso. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio
2 av 4
När pengarna tog slut i Tyskland på liftarsemestern för 20 år sedan börja Zack Segelström uppträda med gycklarkonster. På medeltidsdagarna uppträder han och håller i gycklarskola. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio
3 av 4
Riddare Korshjärta, Jennifer Marklund. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio
4 av 4
Dansgruppen Parcuns från Riga krävde att få halm att sova på för att få riktig medeltidskänsla. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio

De gifter sig på Medeltidsdagarna i Arboga

6:25 min

Medeltidsdagarna i Arboga firar i år 25-års jubileum. En tradition sen många år är att ett par får gifta sig på medeltidsvis i Heliga Trefaldighets kyrkan. I år heter brudparet Lovisa Ingebrigtsen och José Santos Alonso.

På lördag klockan 12 går de två altargången fram för att bli man och hustru. Trots att Lovisa och José bara är 21 och 23 år gamla har de redan hunnit vara tillsammans i 9 år. Eftersom José friade i samma veva som ansökan skulle lämnas in till att bli årets medeltida brudpar kom Lovisa på att de skulle söka.

– Jag som gillar fantasy och andra världar, så jag sa till José att det här vill jag göra och han sa okej.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista