1 av 2
Arosvallen i Västerås / Foto: SR
2 av 2
Per Tunander, klubbdirektör för Västerås Friidrottsklubb. Foto: Samuel Sillén/SR Västmanland

Startskott för Junior-SM i friidrott

1:19 min

I dag vid lunchtid går startskottet för Junior-SM på Arosvallen i Västerås. Tävlingarna pågår sedan under hela helgen. Ett viktigt och stort evenemang, säger Per Tunander, klubbdirektör i Västerås friidrottsklubb.

– Det är ju stort, vi får ett erkännande att vi är duktiga på att arrangera tävlingar och att få ett sådant här arrangemang är ju positivt för klubben, säger Per Tunander.

Vad kan du berätta om startfältet?

– Det handlar om flickor och pojkar 17, 18 och 19 år samt M och K 22. Det är folk som varit med på Junior-VM och EM och vi har ju bland andra vår egen juniorvärldsmästare Sofi Flink. Dessutom Emma Stenlöf som kom tvåa i Junior-VM i mångkamp, med flera.

Hur ser återväxten ut bakom det här toppskiktet?

– Det ser bra ut, och för vår egen förening ser det hemskt bra ut. Vi har kö av folk som vill börja friidrotta, men sedan finns det ju ett problem att ta hand om alla, säger Per Tunander, klubbdirektör i Västerås friidrottsklubb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista