Kristin Fererud, utvecklingsledare på vuxenutbildningen i Kungsör. Foto: Linnéa Pettersson/Sveriges Radio

Nytt sätt att lära i Kungsör

1:31 min

Vuxenutbildningen i Kungsör utvecklas och blir nu mer flexibel. Genom en läroplattform på nätet så kommer eleverna att kunna ta del föreläsningar och uppgifter hemifrån.

Vuxenutbildningen utvecklas nu från traditionell klassrumsundervisning till att bli flexibel med skolmaterialet tillgängligt på nätet och handledningstillfällen.

– Ge eleverna möjlighet att nå verktyg, genomgångar och även att lämna in uppgifter hemifrån, säger Kristin Fernerud, utvecklingschef på vuxenutbildningen i Kungsör.

Men att undervisningen nu blir mer flexibel ställer höga krav på eleverna.

– Det gör vi klart redan när de kommer första dagen. Vi hjälper dem så mycket vi bara kan, men det är de som måste göra det stora arbetet, berättar Kristin Fernerud.

Skolverket har gett vuxenutbildningen 200 000 kronor för att utveckla Svenska för invandrare till att bli mera flexibel, något som går i linjer med resten av utbildningen.

– Det finns verktyg och sånt för alla nivåer. Vare sig man jobbar eller studerar på Sfi eller om man läser en gymnasiekurs eller högskoleutbildning, säger Kristin Fernerud.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista