Pernilla Börjesson, utvecklingsledare hos Länsstyrelsen i Västmanland. Foto:Monica Elfström/Sveriges Radio Västmanland.

Pengar till nya projekt som motverkar hedersvåld

3:52 min

Länsstyrelsen i Västmanland har i flera år delat ut pengar till organisationer här i länet som arbetar mot hedersvåld och förtryck, men det behövs ännu mera kunskap inom det här området. Så även i år får flera projekt som arbetar med de här frågorna pengar av länsstyrelsen.

– Det är tre frivilliga organisationer och en myndighet som har fått tagit del av de här pengarna, säger Pernilla Börjesson som är utvecklingsledare hos Länsstyrelsen i Västmanland.

De hon syftar på är Rädda Barnen Västmanland, Kvinnohuset i Västerås, Internationell kamp för kvinnors rättigheter och Landstinget Västmanland. Sammanlagt handlar det om 546 000 kronor fördelat på fyra olika projekt som syftar till att motverka hedersrelaterat förtryck och våld samt att unga blir bortgifta mot sin vilja.

Landstinget har till exempel fått pengar för att hålla utbildning för personal kring hedersrelaterat våld och förtryck. I stort handlar det om att organisationerna vill ha en fördjupad kunskap i de här frågorna, säger Pernilla Börjesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista