1 av 4
Konstnären Osiva från Indien ställer ut på Culturen i Västerås. Foto: Ninni Udén.
2 av 4
Den indiska konstnären Osivas tavlor. Foto: Ninni Udén / SR.
3 av 4
Målningar av indiska konstnären Osiva som är i Sverige för fjärde gången. Foto: Ninni Udén / SR.
4 av 4
Indiska konstnären Osiva ställer ut på Culturen i Västerås. Foto: Ninni Udén / SR.

Indiska konstnären Osiva ställer ut i Västerås

8:29 min

Konstnären Osiva från Indien besöker Sverige för fjärde gången och ställer ut sina tavlor på Culturen i Västerås. Naturen och dess vackra färger är genomgående i hans konst.

– Min konst handlar om att observera och gå djupare in i både mig själv och naturen. När jag ser landskap får jag en djup kontakt, berättar Osiva.

Osiva förklarar att när han målar under bar himmel är det som att han glömmer bort sig själv, att det bara är målningen han håller på med som finns. Så har det varit sedan han började måla som liten pojke.

– Lusten att måla har alltid funnits, men nu brinner det, det driver på och vill ut. Jag kan inte koncentrera mig på något annat nu, säger Osiva.

Vid tidigare Sverigebesök har Osiva ställt ut sin konst på Gotland, i Göteborg och i Stockholm. Den här gången blir det ytterligare en utställning i Stockholm. 

Osiva stannar i Sverige i tre månader och utställningen på Culturen i Västerås pågår fram till den 8 september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista