Wakeboardåkaren Caroline Jansson. Arkivbild: Mats Andersson/Scanpix.

Skadegörelse inför EM i wakeboard i Fagersta

1:13 min

I Fagersta är det snart dags för EM i wakeboard, som kan liknas vid skateboard på vatten. Men förberedelserna har drabbats av problem i form skadegörelse i kabelparken. Det handlar om sönderhoppade bryggor, välta domartorn och saker som kastas i vattnet.

Det är inte första gången kabelparken i Fagersta utsätts för skadegörelse.

Den här gången ställer förstörelsen till stora problem inför EM-tävlingarna, säger Eric Marberg, en av dem som byggt upp Fagersta Cable Park.

– Det är stora skador och tar ju tid att bygga upp igen. Det kostar 10 000-15 000 kronor att bygga upp och få tillbaks allting, men det värsta är ju den tid det tar, säger Eric Marberg till P4 Västmanland.

– Vi har inte så mycket tid att göra allting på.

Trots trasslet kommer arrangörerna inte att göra någon polisanmälan den här gången.

– Nej, man kan inte göra så mycket. Det måste finnas vittnen som har sett någonting för att få dit någon, säger Eric Marberg.

– Sedan är det är ofta ungdomar och det händer inte så mycket om de åker fast.

Det finns inte ens någon avskräckande effekt med att polisanmäla, tror han:

– Nej, det blir ju samma utfall varje gång. Det är meningslöst att försöka göra någonting.

– Man får väl titta på något säkerhetssystem med kameror, men det kostar ju det också. Så vi får väl se, säger Eric Marberg till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista