Motion i riksdagen om att sänka hastigheten vid förskolor

0:54 min

Anna Wallén, socialdemokratisk riksdagsledamot från Västmanland, har tagit frågan om hastigheten på vägarna utanför skolor till riksdagsnivå då hon skrivit en motion om hastighetsbegränsningar.

Hastigheten på vägarna utanför skolor har varit ett hett samtalsämne. I Tortuna utanför Västerås kämpar föräldrarna för att hastigheten utanför skolan ska sänkas.

Centerpartiet har lämnat in en motion till Västerås kommunfullmäktige om att göra en översyn av hastigheterna utanför alla skolor i kommunen.

Och nu blir hastigheten på vägarna vid skolor också en en riksdagsfråga då Anna Wallén (S) skrivit en motion om hastighetsbegränsningar

--Jag tycker att det ska vara norm att hastigheten är 30 km/h utanför landets förskolor. Jag tycker att det är väldigt viktigt, säger Anna Wallén (S) som har lagt den här motionen tidigare.

– Tidigare har jag inte fått något gehör alls. Jag tycker att det är tråkigt att regeringen inte tar den på större allvar, säger Anna Wallén. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista