1 av 3
Resenärerna Tommy, Lillemor och Madeleine hoppar på bussen i Sala för färd mot Västerfärnebo. Foto: Ida Svansbo/Sveriges Radio
2 av 3
Kristina Eriksson, transportstrateg i Sala kommun, är nöjd med satsningen. Foto: Ida Svansbo/Sverges Radio
3 av 3
Väntan på bussen i Sala. Foto: Ida Svansbo/Sveriges Radio

Storsatsning på busstrafiken i Sala

1:36 min

I Sala kommun har man gjort en stor satsning på busstrafiken som börjar gälla från och med idag. Det handlar bland annat om nya linjer och fler avgångar.

Det nya bussutbudet betyder mycket för kommunen, menar Kristina Eriksson som är transportstrateg i Sala kommun:

– Det ger en ökad möjighet att resa kollektivt, att binda ihop de yttre orterna med Sala men också en ökad arbetspendlingsmöjlighet mellan Sala och Västerås bland annat.

Det är landstinget och kommunen som har gjort olika satsningar för att förbättra utbudet av kollektivtrafiken och idag börjar en ny tabell att gälla i Sala kommun.

Det blir nya linjer, fler avgångar senare på dygnet och tätare turer. Exempelvis ökar antalet turer på de lokala busslinjerna i Sala från 78 till 119 på vardagar.

Anledningen till att man satsar är att det är många som har efterfrågat ett bättre kollektivtrafikutbud, säger Kristina Eriksson.

– Man har varit ganska tydlig och kritisk till det utbud som har varit, och det har man tagit till sig politiskt och förbättrat det.

Bland de resenärer P4 Västmanland talat med är det just valmöjligheten man ser fram emot.

Tommy, som åker buss mellan Västerfärnebo och Sala, tycker att det är jättebra att det blir fler turer per dag:

– Kanonbra! Just från Färnebo går det ju i stort sett varje timme. Det är ju billigare att åka buss än att åka bil om man har sådant här kort.

Lillemor och Madeleine är två bussresenärer som också är positiva till satsningen.

– Det är bra med fler bussturer, då har man mer att välja på, säger Madeleine till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista