Sofi Flink tar sats. Foto: Scanpix.

Sofi Flink tia i sin första VM-final

2:14 min

18-åriga Sofi Flink från Hallstahammar gjorde sin första seniorfinal på ett mästerskap i dagens spjutfinal i Moskva. Det blev bara tre kast för Sofi som inte lyckades slå sig in bland topp åtta och skaffa sig tre extraförsök.  

Sofi Flink kom inte upp i samma nivå som i kvalet där hon slog till med nytt svenskt rekord 61,96 i dagens spjutfinal i Moskva.

Hennes bästa kast i finalen nådde 59,52 och gav en tiondeplats. Guldet gick till tyskan Christina Obergföll som vann på 69,05.

– Jag hade hoppats på lite mer, men jag tror att det här är mitt tredje längsta kast jag någonsin gjort. Så om man ser på det sättet är det en väldigt bra prestation, säger Sofi Flink till Radiosporten.

– Men det är ändå lite synd att jag inte fick ut lite mer i dag.

Hon hade chansen att förbättra sitt resultat i den tredje omgången och slå sig in bland de åtta främsta som får kasta alla sex kast, men nådde då bara 55,56. Hennes sämsta kast i dag.

Därmed var finalen över för Sofi Flinks del.

– Det har varit väldigt kul och en upplevelse. Det här är det största jag varit med om, säger Flink.

Radiosportens expert Miro Zalar var nöjd med Sofi Flinks VM-insats.

– Jag är jätteimponerad ändå. Hon satte svenskt rekord i kvalet så jag tycker hon gör en kanontävling. Hon är 18 bast och klart yngst av alla i fältet, säger han efter finalen.

– Visst hade jag hoppats på att hon skulle få till en lika bra fullträff här i finalen, men jag tycker att hon kastade på en bra nivå, strax under 60 meter. Det är absolut godkänt.

Bronset vanns av australiskan Kimberley Mickle som kastade 66,60 och bronset gick till ryskan Maria Abakumova som nådde 65,09.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista