Inbrottsvåg över Västmanland

Fem villainbrott polisanmäldes i Västmanland igår. Tjuvarna kom över kontanter, matsilver, guld och datorer. Framför har villor i centrala Hallstahammar varit utsatta, men också i Kallsäby i Dingtuna och i Holmsta, söder om Munktorp, har det varit inbrottstjuvar i farten.

  • Strax efter klockan 11 på förmiddagen upptäcktes ett villainbrott i Kallsäby i Dingtuna. Där är det oklart vad som har stulits.
  • Klockan 15.20 upptäcktes ett villainbrott i Holmsta, söder om Munktorp. Någon hade tagit sig in under dagen och vänt upp och ner på nästan allt. Pengar, matsilver och guld har försvunnit.
  • Vid 17-tiden upptäcktes ett inbrott på Svedvivägen i centrala Hallstahammar. Där stals två datorer.
  • Cirka klockan 18.15 kom det in en anmälan från grannhuset, nämligen Bagarevägen i centrala Hallstahammar. Där hade någon tagit sig in i källaren, men inte lyckats ta sig upp på övervåningen.
  • Klockan 22.30 ringde nästa anmälare polisen, efter att ha varit bortrest i två dygn. Under tiden hade någon tagit sig in i villan, som ligger på Brinkvägen i centrala Hallstahammar. Där försvann bland annat en laptop.

Polispatruller har varit på plats och säkrat spår och sökt av de närmaste områdena med hund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista