I måndags startade insamlingen och på två dagar har över 50 000 kronor samlats in. Foto: Anders Wiklund/Scanpix

VIK Support stöttar Fredrik Johansson - insamling till Barncancerfonden går i rasande tempo

3:55 min

VIK Hockeys spelare Fredrik Johansson och hans familj har fått ett tungt cancerbesked då deras yngsta dotter drabbats av leukemi. För att visa sitt stöd har VIK Support startat en insamling till Barncancerfonden. På två dagar har över 50 000 kronor samlats in.

Fredrik Johansson är en viktig spelare för laget och har gjort 245 matcher i VIK-tröjan. Men just nu tänker han förmodligen på helt andra saker än säsongsstarten av hockeyallsvenskan.

Det var i söndags som VIK Hockey rapporterade om Fredrik Johanssons situation på sin hemsida.

– Fredrik har vårt fulla stöd och han kommer att få den tid han behöver för att vara hos sin familj. Det finns som sagt viktigare saker här i livet än bara ishockey. Det är något som man måste komma ihåg i såna här stunder, säger VIK:s klubbchef Anders Eklund.


VIK:s supporterklubb
har valt att starta en insamling till Barncancerfonden.

– Det är vårt sätt att hjälpa de som är drabbade. Vi känner väl alla någon som har eller har haft cancer, säger vice ordförande Niklas Koivisto till P4 Morgon.

Insamlingen ska pågå till den sista september och den första målsättningen var 20 000 kronor, men nu höjs ribban.

– Det vore helt otroligt om vi kom upp i 100 000 kronor. Vi har fått bidrag från hela landet. Från Malmö, Leksand, Djurgården och Örebro. 

Har du pratat med Fredrik?

– Ja, det har jag. Fredrik kontaktade oss, och han och hans familj är väldigt rörda och tacksamma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista