Polisens teknikers buss parkerad utanför torpet där en person hittades död. Foto: Linnéa Pettersson / SR

Mannen i torpet i Örtagården mördades

Nu kommer nya uppgifter när det gäller den man som hittades död i Örtagården utanför Västerås i slutet av juli. Polisen är nu säker på att det är ett mord som har begåtts. Enligt Per Envall vid sektionen för grova brott var tillvägagångssättet brutalt och tyder på att mordet var planerat.

Flera gärningsmän har troligen varit inblandade.

Polisen vill i nuläget inte kommentera hur mannen har mördats, men säger att skadorna tyder på att något föremål har använts.

Riksmordkommissionen har kopplats in i arbetet med att hitta gärningsmännen.

Utredningen fortsätter nu med fler förhör och bearbetning av information. Polisen väntar också på resultat från den tekniska undersökningen.

Polisen har fått in uppgifter om ett anonymt brev på internet där en person ska ha utgett sig för att ha varit med och misshandlat mannen, och sedan försökt bränna ner huset.

Men förundersökningsledaren Bengt Nordlöf vid polisen vill inte kommentera brevet närmare och vill i nuläget inte säga så mycket om utredningen.

Det var i slutet av juli mannen hittades död i ett torp i Örtagården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".