Pastor Holger Strandgren, Pingstkyrkan i Köping. Bilden är tagen i december 2012. Foto: Annika Nordin / SR

Ovisshet om dödsskjutning av Köpingskvinna i Pakistan

1:36 min

Det finns fortfarande inget svar på vem som låg bakom attacken på missionären Birgitta Almeby från Köping som sköts till döds i Pakistan i slutet av förra året.

Birgitta Almeby hade under många år jobbat på en internatskola för föräldralösa flickor i staden Lahore, utsänd av pingstförsamlingen i Köping. Hon sköts av en okänd person och avled senare på sjukhus.

Den pakistanska polisen utreder dådet, men ännu så länge har det inte lett till att man fått något besked om vem eller vilka som låg bakom, berättar Per-Olof Malmström, ordförande för pingstförsamlingen i Köping.

– Hittills så är informationen ganska knapphändig. Vi har inte fått reda på att någon tagit på sig det här dådet. Tiden har ju gått så vi kanske inte har så stora förhoppningar om att få en lösning på det här, säger Per-Olof Malmström.

Ovissheten påverkar församlingen som drabbades av ett tungt slag.

– Visst hade det varit bättre att få ett avslut, och veta varför det här hände och vad som framkallade det, säger pingstförsamlingens ordförande Per-Olof Malmström,.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista